Targroch sól himalajska różowa-drobna 500g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Sól himalajska to zdrowszy odpowiednik białej soli. Wszystko dzięki temu, że jest nieoczyszczona i zawiera więcej cennych dla zdrowia składników. Ponadto posiada ciekawy smak.
Sól himalajską wydobywa się, jak sama nazwa wskazuje, przy zboczach Himalajów. To jedne z najbardziej dziewiczych terenów naszej planety. Jej delikatnie różowy kolor sprawił, że zyskała przydomek “różowego diamentu”.
Sól pozyskiwana z himalajskich terenów zawiera korzystne składniki takie jak cynk, żelazo czy wapń.
Sól himalajska to jeden z częstych składników dań kuchni indyjskiej. Możemy ją stosować tak jak każdą sól - do nadawania potrawom określonego smaku. Świetnie nadaje się do przyrządzania domowego, zdrowego napoju izotonicznego, który chroni sportowców przed utratą wody z organizmu.
Drogocenne właściwości soli himalajskiej można wykorzystywać nie tylko w kuchni - ten produkt z powodzeniem sprawdzi się do leczniczych czy upiększających kąpieli lub też inhalacji. Z niewielkim dodatkiem oleju możemy uzyskać naturalny, domowy peeling. W ten sposób skutecznie usuniemy martwy naskórek, dzięki czemu skóra stanie się oczyszczona i bardziej jędrna. Na bazie soli himalajskiej można również przygotowywać płukanki antybakteryjne.
Sól himalajska jest oferowana w 1000g opakowaniu wraz z praktycznym zamknięciem. Taka ilość soli starczy nam na co najmniej kilka miesięcy gotowania lub na kilka solankowych kąpieli.
Skład
sól himalajska
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.