Targroch dynia łuszczona 500g

Wysyłka w: do 3 dni roboczych
Cena: 16,50 zł 16.50
ilość szt.
Zyskujesz 16 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Polskie pestki dyni łuszczone Targroch to wygodna przekąska, która jest nie tylko smaczna, ale także bardzo zdrowa. Dzięki temu, że pestki dyni są już pozbawione łupin, można je zabrać ze sobą do pracy, szkoły czy na wycieczkę i sięgać po nie, by zaspokoić pierwszy głód i dodać sobie energii. Są doskonałym źródłem białka i cynku. Choć są bardzo smaczne i sprawdzą się doskonale jako po prostu chrupiący przysmak bez żadnych dodatków, to są także świetnym dodatkiem do musli, ciast i domowego pieczywa.

Polskie łuszczone pestki dyni Targroch można wykorzystać też w:

  • sałatkach, szczególnie po prażeniu na patelni, które wydobywa z nich ciekawą orzechową nutę
  • burgerach warzywnych, dla urozmaicenia konsystencji i podniesienia wartości odżywczych
  • ciastkach i ciastach
  • domowym chlebie z ziarnami

Pestki dyni marki Targroch pochodzą z Polski i powstają z zachowaniem najwyższej jakości, dzięki czemu są pyszne i aromatyczne. Zawierają bardzo dużo błonnika pokarmowego. Oprócz tego bogate są też w tiaminy, fosfor, potas i wiele innych mikroelementów korzystnych dla zdrowia.

Składniki: Łuskane pestki dyni

Wartość odżywcza produktu

w 100 g

w porcji 50 g

%RWS* w 50 g

Wartość energetyczna

2444 kJ / 589 kcal

1222 kJ / 293 kcal

15 %

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

45,8 g

8,48 g

22,9 g

4,24 g

33 %

21 %

Węglowodany

- w tym cukry

12,7 g

11,3 g

6,35 g

5,65 g

2 %

6 %

Błonnik

5,3 g

2,65 g

-

Białko

28,9 g

14,45 g

29 %

Sól**

0,05 g

0,025 g

< 1 %

Witaminy i składniki mineralne

w 100 g

w porcji 50 g

%RWS* w 100 g

Magnez

540 mg

270 mg

144 %

Żelazo

15 mg

7,5 mg

107 %

Cynk

7,5 mg

3,8 mg

75 %

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl