Targroch dynia łuszczona 500g
Opis
Polskie pestki dyni łuszczone Targroch to wygodna przekąska, która jest nie tylko smaczna, ale także bardzo zdrowa. Dzięki temu, że pestki dyni są już pozbawione łupin, można je zabrać ze sobą do pracy, szkoły czy na wycieczkę i sięgać po nie, by zaspokoić pierwszy głód i dodać sobie energii. Są doskonałym źródłem białka i cynku. Choć są bardzo smaczne i sprawdzą się doskonale jako po prostu chrupiący przysmak bez żadnych dodatków, to są także świetnym dodatkiem do musli, ciast i domowego pieczywa.
Polskie łuszczone pestki dyni Targroch można wykorzystać też w:
- sałatkach, szczególnie po prażeniu na patelni, które wydobywa z nich ciekawą orzechową nutę
- burgerach warzywnych, dla urozmaicenia konsystencji i podniesienia wartości odżywczych
- ciastkach i ciastach
- domowym chlebie z ziarnami
Pestki dyni marki Targroch pochodzą z Polski i powstają z zachowaniem najwyższej jakości, dzięki czemu są pyszne i aromatyczne. Zawierają bardzo dużo błonnika pokarmowego. Oprócz tego bogate są też w tiaminy, fosfor, potas i wiele innych mikroelementów korzystnych dla zdrowia.
Składniki: Łuskane pestki dyni
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
2444 kJ / 589 kcal |
1222 kJ / 293 kcal |
15 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
45,8 g 8,48 g |
22,9 g 4,24 g |
33 % 21 % |
Węglowodany - w tym cukry |
12,7 g 11,3 g |
6,35 g 5,65 g |
2 % 6 % |
Błonnik |
5,3 g |
2,65 g |
- |
Białko |
28,9 g |
14,45 g |
29 % |
Sól** |
0,05 g |
0,025 g |
< 1 % |
Witaminy i składniki mineralne |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 100 g |
Magnez |
540 mg |
270 mg |
144 % |
Żelazo |
15 mg |
7,5 mg |
107 % |
Cynk |
7,5 mg |
3,8 mg |
75 % |