Targroch orzechy włoskie łuszczone 500g
Opis
Orzechy włoskie łuskane oferowane przez markę Targroch to produkt najwyższej jakości. Orzechy włoskie słusznie uznawane są za jedne z najzdrowszych orzechów.
Dowodem na to są właściwości, jakie posiadają:
- są bogate w antyoksydanty
- są naturalnym źródłem kwasu alfa-linolenowego
- zawierają kwasy omega-3, witaminę E i foliany
Ponadto 100 gramów orzechów włoskich zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na mangan, miedź czy witaminę E.
Orzechy włoskie mogą być dobrą alternatywą dla niezdrowych przekąsek między posiłkami. Warto je mieć pod ręką w przypadku nagłego uczucia głodu, gdyż świetnie syci, dzięki zawartości tłuszczu.
Doskonale sprawdzą się również w postaci:
- zdrowej posypki do wszelkiego rodzaju sałatek
- chrupiącego dodatku do zdrowego ciasta marchewkowego
- bazy do domowego mleka roślinnego idealnego do koktajli czy śniadaniowej owsianki
- mąki orzechowej do różnego rodzaju wypieków
- masła orzechowego do pieczywa czy naleśników
- bogatej w składniki odżywcze panierki do kotletów, mięs, serów
Opakowanie 500 g orzechów włoskich łuszczonych zawiera ok. 20 sugerowanych porcji (1 porcja = 25 g).
Targroch jest bezpośrednim importerem bakalii, orzechów, ziaren i pestek. Producent gwarantuje wysoką jakość produktów w przystępnych, konkurencyjnych cenach. Swoją ofertę kieruje zarówno do lokali, jak i klientów indywidualnych.
Składniki: Orzechy włoskie łuskane
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
2800 kJ / 677 kcal |
1400 kJ / 339 kcal |
17 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
60,3 g 6,56 g |
30,2 g 3,28 g |
43 % 16 % |
Węglowodany - w tym cukry |
11,5 g 9,9 g |
5,75 g 4,95 g |
2 % 6 % |
Błonnik |
6,5 g |
3,3 g |
- |
Białko |
18,9 g |
9,5 g |
19 % |
Sól** |
0,01 g |
< 0,01 g |
< 1 % |
Witaminy i składniki mineralne |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 100 g |
Magnez |
99 mg |
50 mg |
26 % |
Cynk |
2,72 mg |
1,36 mg |
27 % |
Witamina B6 |
0,73 mg |
0,37 mg |
52 % |