Terre Francescane Oliwa z oliwek Extra Virgin Leccino 500ml IT
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Dobrej jakości oryginalna extra virgin oliwa z oliwek to zastrzyk witalności dla naszego organizmu. W lekko zielonkawym lub wpadającym w złoto kolorze, skrywa w sobie mnóstwo witamin z grupy B, prowitaminę A i witaminę C, a także minerałów – potasu oraz magnezu. Jeśli więc lubisz łączyć ze sobą wyjątkowy smak i dbałość o zdrowie, oliwa extra vergine z pewnością jest dla Ciebie.
Jakie zastosowanie ma oryginalna oliwa extra vergine?
Ten przysmak to podstawowy tłuszcz stosowany w diecie śródziemnomorskiej. Obecnie jednak oliwa extra vergine króluje na całym świecie – także w Polsce. To niezwykle uniwersalny produkt, który możesz łączyć z mięsami, makaronami, rybami, jak i ryżem. Pysznie komponuje się z pieczywem i owocami morza. Do użytku na zimno, smażenia lub pieczenia, wyróżnia się wyrafinowanym smakiem i zapachem.
Terre Francescane Kolekcja Jednoodmianowa: Moraiolo, Frantoio, Leccino
Terre Francescane Monocultivar to ekskluzywna kolekcja trzech włoskich oliw extra vergine, z których każda została wytłoczona wyłącznie z jednej odmiany oliwek. Producenci bardzo rzadko decydują się na takie serie, zazwyczaj do produkcji oliwy miesza się różne odmiany owoców. W przypadku jednorodnych oliw, trudno zapewnić niezmienne ich właściwości. Plony różnią się rok do roku podobnie jak to ma miejsce w przypadku produkcji wina. Mamy nadzieję, że ta edycja przypadnie Wam do gustu. Oliwa może być też super opcją na nieoczywisty prezent zwłaszcza, że każda z trzech butelek ma piękną, wpadającą w oko etykietę.
Oliwa z oliwek Leccino Terre Francescane 500 ml
Drzewka oliwne odmiany Leccino najczęściej spotkacie w Toskanii i Umbrii. Są cenione ze względu na odporność na niskie temperatury. Zbiór odbywa się, kiedy niewielkie, owalne owoce przyjmują barwę fioletowo-czarną. Oliwka Leccino w produkcji oliwy najczęściej mieszana jest z innymi, którymi wzmacnia się jej smak. I właśnie dlatego szczególnie zachęcamy do spróbowania tej jednoodmianowej oliwy. Masz szansę skosztować delikatności i subtelności czystej Leccino. Barwa oliwy z oliwek Leccino jest bardziej złota z zielonymi refleksami. W smaku powinniśmy szukać nut pietruszki, szczypiorku, selera i zielonego jabłka z delikatnym posmakiem dzikich szparagów. Ta oliwa raczej nie będzie gorzka i pikantna, na podniebieniu poczujesz jedynie subtelne nuty białego pieprzu. Oliwa z oliwek Leccino doskonale pasuje do sezonowych sałatek, dań rybnych i risotto. Będzie również świetnym uzupełnieniem dań z białego mięsa.
- Wartość energetyczna 3404 kJ / 828 kcal,
- Tłuszcz 92 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14 g),
- Węglowodany 0 g (w tym cukry 0 g),
- Błonnik 0 g,
- Białko 0 g,
- Sól 0 g.