Targroch syrop z agawy 350g
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Jeśli szukasz naturalnego środka słodzącego, który z powodzeniem zastąpi w codziennej diecie tradycyjny biały cukier, zachęcamy do wyboru zdrowszej alternatywy, jaką jest syrop z agawy. Produkt ten, niekiedy określany także mianem nektaru z liści agawy, był znany już Indianom, którzy wykorzystywali go między innymi do słodzenia napojów. Najbardziej charakterystyczną cechą syropu jest jego słodki, bardzo delikatny smak, który może przypominać miód.
Dostępny w naszym asortymencie syrop z agawy ma niższy indeks glikemiczny niż cukier, a przy tym jest słodszy od niego o około 30%. Produkt jest bezglutenowy, wegetariański i może być używany – w ograniczonych ilościach – przez osoby chorujące na cukrzycę. Dzięki temu, że agawa zawiera inulinę, będącą naturalnym prebiotykiem.
Syrop z agawy – zastosowanie
Konkretne wykorzystanie tego produktu zależy w dużej mierze od intensywności jego smaku. Jaśniejsze syropy zwykle mają łagodniejszy smak, natomiast te o ciemniejszej barwie są najsłodsze. Syrop z liści agawy bardzo łatwo rozpuszcza się w wodzie, dlatego doskonale nadaje się do słodzenia różnego rodzaju napojów, nawet tych zimnych.
Przykładowe zastosowanie syropu z agawy:
- jako polewa do naleśników lub tostów francuskich,
- jako alternatywa dla cukru oraz miodu, np. do przyrządzania deserów,
- do słodzenia herbaty, koktajli, drinków,
- jako polewa do sałatek owocowych, lodów, jogurtów,
- do przyrządzania słodkich past twarogowych,
- jako składnik marynat do mięs.
Składniki
Syrop z agawy
Sposób użycia:
Stosować do słodzenia według uznania.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1292 kJ / 310 kcal |
646 kJ / 155 kcal |
8 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g 0 g |
0 g 0 g |
0 % 0 % |
Węglowodany - w tym cukry |
78 g 77 g |
39 g 38,5 g |
15 % 43 % |
Błonnik |
0 g |
0 g |
- |
Białko |
0 g |
0 g |
0 % |
Sól** |
0,06 g |
0,03 g |
1 % |