Targroch ryż do sushi 1kg

Wysyłka w: do 5 dni roboczych
Cena: 11,50 zł 11.50
ilość szt.
Zyskujesz 11 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

RYŻ DO SUSHI

Sushi to potrawa kojarzona przede wszystkim z kuchnią japońską. Tymczasem jej pierwowzór prawdopodobnie pochodzi z Chin. Mało kto wie także, że w Kraju Kwitnącej Wiśni uznawane jest ono za uliczny (i tani) fast food. Chociaż smak sushi budują dodatki, to jego najważniejszym elementem jest ryż.

 SUSHI, CZYLI KWAŚNY RYŻ? 

Ryż do sushi powinien być przede klejący, tak by zushi (czyli konkretne rodzaje sushi) się nie rozpadały. Jest to ważne ponieważ tradycyjnie krążki lepkiego ryżu z dodatkami należy spożywać palcami. Co ciekawe, za smak sushi odpowiadają także właściwe proporcje octu ryżowego i cukru, które dodaje się do ryżu. Naturalna uprawa tego zboża we Włoszech gwarantuje doskonałą jakość, przy zachowaniu rozsądnej ceny.

 WARUNKI PRZECHOWYWANIA 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Składniki: Ryż do sushi

Wartość odżywcza produktu

W 100 g

W porcji 50 g

%RWS* w 50 g

Wartość energetyczna

1547 kJ / 370 kcal

774 kJ /185 kcal

9 %

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,6 g

0,2 g

0,3 g

0,1 g

< 1 %

< 1 %

Węglowodany

- w tym cukry

81,7 g

0 g

40,85 g

0 g

15 %

0 %

Błonnik

2,8 g

1,4 g

-

Białko

6,8 g

3,4 g

7 %

Sól

0 g

0 g

0 %

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl