Targroch ryż do sushi 1kg
Cena regularna:
towar niedostępny
![](/libraries/images/1px.gif)
Opis
RYŻ DO SUSHI
Sushi to potrawa kojarzona przede wszystkim z kuchnią japońską. Tymczasem jej pierwowzór prawdopodobnie pochodzi z Chin. Mało kto wie także, że w Kraju Kwitnącej Wiśni uznawane jest ono za uliczny (i tani) fast food. Chociaż smak sushi budują dodatki, to jego najważniejszym elementem jest ryż.
SUSHI, CZYLI KWAŚNY RYŻ?
Ryż do sushi powinien być przede klejący, tak by zushi (czyli konkretne rodzaje sushi) się nie rozpadały. Jest to ważne ponieważ tradycyjnie krążki lepkiego ryżu z dodatkami należy spożywać palcami. Co ciekawe, za smak sushi odpowiadają także właściwe proporcje octu ryżowego i cukru, które dodaje się do ryżu. Naturalna uprawa tego zboża we Włoszech gwarantuje doskonałą jakość, przy zachowaniu rozsądnej ceny.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Składniki: Ryż do sushi
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1547 kJ / 370 kcal |
774 kJ /185 kcal |
9 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,6 g 0,2 g |
0,3 g 0,1 g |
< 1 % < 1 % |
Węglowodany - w tym cukry |
81,7 g 0 g |
40,85 g 0 g |
15 % 0 % |
Błonnik |
2,8 g |
1,4 g |
- |
Białko |
6,8 g |
3,4 g |
7 % |
Sól |
0 g |
0 g |
0 % |