Targroch pasta pistacjowa 170g
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
PASTA PISTACJOWA
Pistacja - zielone złoto! - nie tylko ich smak, ale i właściwości sprawiają, że to bardzo cenny produkt. Pasta pistacjowa powstaje przez zmielenie prażonej łuskanej pistacji - dzięki temu wydobywane jest maksimum smaku i aromatu. Pistacje to skarbnica antyoksydantów - luteiny, zeaksantyny, tokoferoli (witaminy E). Dodatkowo w składzie pistacji znajdują się żelazo, wapń, magnez, mangan, fosfor, potas czy cynk. Jednak pistacje to nie tylko minerały, ale także witaminy - przede wszystkim witaminy z grupy B. Warto też wspomnieć, że pistacje charakteryzują się najwyższą zawartością błonnika wśród orzechów.
Składniki
Pistacje łuskane prażone 100%
Warunki przechowywania
Po otwarciu spożyć w ciągu 3 miesięcy.
Dodatkowe informacje
Olej na powierzchni produktu jest zjawiskiem naturalnym.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g |
Wartość energetyczna | 2576 kJ / 621 kcal |
Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone |
48,5 g 6,0 g |
Węglowodany, w tym: - cukry |
18,9 g 16,4 g |
Błonnik | 6,1 g |
Białko | 24,2 g |
Sól* | 0,02 g |