Targroch orzechy macadamia 500g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Orzechy makadamia
Orzechy makadamia (orzechy macadamia) charakteryzuje się delikatnym, kremowym smakiem. Dzięki temu często są wykorzystywane do wypieków ciast, ciasteczek, czy słodkich kremów. Orzechy makadamia świetnie sprawdzą się również jako dodatek do owsianek, musli, ale także sałatek owocowych oraz mięsno – warzywnych. Zmielone orzechy sprawdzą się jako dodatek do lodów, czekolad i deserów.
Składniki
Orzechy makadamia (orzechy macadamia)
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Orzechy macadamia są naturalnym źródłem:
> Magnezu –przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
> Żelaza– pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny
> Fosforu – pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
3163 kJ / 753 kcal |
1582 kJ / 377 kcal |
19 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
75,8 g 12,1 g |
37,9 g 6,1 g |
54 % 30 % |
Węglowodany - w tym cukry |
5,6 g 4,6 g |
2,8 g 2,3 g |
1 % 3 % |
Błonnik |
8,6 g |
4,3 g |
- |
Białko |
7,9 g |
4,0 g |
8 % |
Sól** |
0,01 g |
< 0,01 g |
< 1 % |
Witaminy i składniki mineralne |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 100 g |
Magnez |
130 mg |
65 mg |
35 % |
Żelazo |
3,7 mg |
1,85 mg |
26 % |
Fosfor |
188 mg |
94 mg |
27 % |