Targroch migdały naturlane, ciemne 500g
Opis
Targroch migdały naturlane, ciemne 500g
Migdał naturalny ciemny Migdały mają szerokie zastosowanie. Sprawdzą się jako idealny dodatek do owsianek, musli, wypieków (np. makowca, sernika), deserów (np. lodów, naleśników), ale również jako dodatek do dań obiadowych. Migdały są naturalnym źródłem: Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia...
Składniki: Migdały.
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać sezam, gluten, soję, orzeszki ziemne, różne orzechy.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
2607 kJ / 621 kcal |
1303 kJ / 310 kcal |
16 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
52 g 4,74 g |
26 g 2,37 g |
37 % 12 % |
Węglowodany - w tym cukry |
7,6 g 4,9 g |
3,8 g 2,45 g |
1 % 3 % |
Błonnik |
12,9 g |
6,45 g |
- |
Białko |
24,1 g |
12,05 g |
24 % |
Sól** |
0,04 g |
0,02 g |
< 1 % |
Witaminy i składniki mineralne |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 100 g |
Magnez |
269 mg |
134,5 mg |
72 % |
Żelazo |
3 mg |
1,5 mg |
21 % |
Cynk |
3,2 mg |
1,6 mg |
32 % |