Targroch migdały blanszowane 250g
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Migdały blanszowane 250g
Migdały stanowią doskonały dodatek do ciast, tortów, placków, ciasteczek, babek, lodów, a także do sałatek owocowych, potrawek, farszy, dań z makaronu oraz ryb i mięs. Migdały mogą służyć do dekoracji i zdobienia wyrobów cukierniczych.
Składniki
Migdały blanszowane
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Migdał jest naturalnym źródłem:
> Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
> Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
> Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
2528 kJ / 602 kcal |
1264 kJ /301 kcal |
15 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
50,6 g 3,9 g |
25,3 g 1,95 g |
36 % 10 % |
Węglowodany - w tym cukry |
9,5 g 5,0 g |
4,75 g 2,5 g |
2 % 3 % |
Błonnik |
10,4 g |
5,2 g |
- |
Białko |
21,9 g |
10,95 g |
22 % |
Sól** |
0,07 g |
0,04 g |
1 % |
Witaminy i składniki mineralne |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 100 g |
Magnez |
275 mg |
138 mg |
73 % |
Żelazo |
3,7 mg |
1,85 mg |
26 % |
Cynk |
3,1 mg |
1,55 mg |
31 % |