Targroch inulina w proszku 250g

Wysyłka w: do 6 dni roboczych
Cena: 9,99 zł

Cena regularna:

9.99
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 9 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Z chemicznego punktu widzenia inulina jest składającym się z 30-35 cząsteczek monocukrów polisacharydem. Praktycznie rzecz ujmując to błonnik rozpuszczalny, występujący w dolnych partiach niektórych warzyw - cykorii, pora, topinamburu i innych. Wykazuje właściwości prebiotyczne, przyczyniając się do wzrostu korzystnej mikroflory jelitowej.

Co to jest?

Inulina jest pozbawionym smaku proszkiem, nieco zbliżonym wyglądem do skrobi. To podobieństwo sprawia, że często nazywana jest skrobią georginiową. Jako błonnik zapewnia uczucie sytości i wpływa na poprawę metabolizmu oraz obniżenie cholesterolu. Wszystko to czyni inulinę produktem skutecznie wspomagającym odchudzanie.

Z czym to się je?

Neutralny, delikatnie słodki smak skrobi georginiowej stwarza spore możliwości w jej zastosowaniu. Inulinę można dodać do ciast i deserów w celach prozdrowotnych lub wykorzystać jej właściwości zagęszczające podczas przygotowywania past, sosów i zup. Inulina bywa też stosowana jako składnik pieczywa czy naleśników. W trakcie gotowania przyjmuje nieco galaretowatą konsystencję, przez co bywa naturalnym odpowiednikiem żelatyny. Ten drobny dodatek wprowadza istotną zmianę, poprawiając wchłanianie minerałów w organizmie oraz wzmacniając układ odpornościowy.

Składniki

Inulina z cykorii

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Wartość odżywcza produktu

W 100 g

W porcji 50 g

%RWS* w 50 g

Wartość energetyczna

874 kJ / 208 kcal

437 kJ / 104 kcal

5 %

Tłuszcz
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0 g
0 g

0 g
0 g

0 %
0 %

Węglowodany
- w tym cukry

7 g
7 g

3,5 g
3,5 g

1 %
4 %

Błonnik

90 g

45 g

-

Białko

0 g

0 g

0 %

Sól**

0,1 g

0,05 g

1 %

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl