Targroch cukier kokosowy 500g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Targroch cukier kokosowy 500g
Cukier kokosowy - uzyskiwany jest ze słodkiej wydzieliny palm kokosowych. Może być szeroko wykorzystywany w przemyśle spożywczym , do wypieków, wyrobów cukierniczych z powodzeniem zastępując cukier trzcinowy. Jego charakterystyczny aromat i smak jest dużym atutem, pożądanym przez wielu jego zwolenników. Cukier kokosowy posiada niższy indeks glikemiczny niż inne rodzaje cukru, a obok oryginalnego smaku, zawiera także wiele cennych składników.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 10 g |
%RWS* w 10 g |
Wartość energetyczna |
1620 kJ / 386 kcal |
162 kJ / 39 kcal |
2 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,36 g 0,17 g |
0,04 g 0,02 g |
< 1 % < 1 % |
Węglowodany - w tym cukry |
94,14 g 81,45 g |
9,41 g 8,15 g |
4 % 9 % |
Błonnik |
1,24 g |
0,12 g |
- |
Białko |
0,83 g |
0,08 g |
< 1 % |
Sól** |
0,16 g |
0,02 g |
< 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.