Mussini ocet balsamiczny dressing pastis anyżowy 250ml IT
Opis
O dressingach octu Mussini
Acetaia Mussini w Magreta koło Modeny w Emiglia-Romania zajmuje się produkcją wysokiej jakości octu od 1909 roku. Miłość do octu balsamicznego, smaku nawiązującego wyłącznie do lokalnej tradycji, sporządzanego z winogron i gotowanego moszczu, przekazywana była z pokolenia na pokolenie. Terytorium znajduje się w obszarze Modeny, długim pasie ziemi leżącym pomiędzy dwiema rzekami Secchia i Panaro. Z nich pozyskiwana jest woda do niektórych z najbardziej cenionych włoskich odmian winorośli – Lambrusco, Ancellotta, Trebbiano, Sauvignon – jako podstawa doskonałych octów Mussini.
Dzięki produktom Vinegar Bar Mussini prezentuje nową koncepcję, która wnosi powiew świeżości do kuchni i baru: bezalkoholowy preparat octowy o smaku koktajlowym lub preparat koktajlowy o smaku balsamicznym. Można tu nie tylko wyczarować fantastyczny aperitif czy long drinka – czy to z alkoholem, czy bez. Balsam Pastis udoskonala także przystawki, dania główne czy desery.
Warto wiedzieć: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu
Nazwa produktu : Balsam Pastis Vinegar Bar
Składniki: skoncentrowany moszcz winogronowy (Włochy), ocet winny (zawiera siarczyny) , preparat octowy Pastis 30% (syrop glukozowo-fruktozowy, naturalny aromat anyżu Mistrà, aromaty)
Kwasowość: 4%
Gęstość: 1,25
Opakowanie jednostka : 250 ml
Producent: Mussini
Wartość odżywcza produktu | w 100 ml |
Wartość energetyczna | 951 kJ / 224 kcal |
Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,5 g <0,5 g |
Węglowodany, w tym: - cukry |
53 g 53 g |
Proteiny | <0,5 g |
Sól* | 0,06 g |