Foods by Ann proteinowe naleśniki 200g
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Bezglutenowe naleśniki z dodatkiem białka roślinnego!
100% naturalnych składników
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Bez konserwantów
Bez laktozy
Bez oleju palmowego
Również dla wegan i wegetarian
Produkt zawiera 200g suchej mieszanki miksu mąk bezglutenowych.
Czy jest na świecie ktoś, kto nie lubi naleśników? Z pewnością, ale nie znam takiej osoby. Ja i moja rodzina je wprost uwielbiamy! Siadamy razem przy dużym stole i patrzymy jak znika jeden po drugim, ciesząc się wspólnie spędzonymi chwilami. Naleśniki świetnie sprawdzają się zarówno na ciepło, jak i na zimno. To prawdziwy przysmak dla dzieci i dorosłych na śniadania, lunche, obiady i kolacje.
Wersja proteinowa przypadnie do gustu zwłaszcza aktywnym osobom, które trenują regularnie różnego rodzaju sporty i dbają o regenerację swoich mięśni.
Dobre ciasto na naleśniki bezglutenowe i to jeszcze z białkiem często bywa niełatwym wyzwaniem. Nie każda mąka się do tego nadaje, a kupowanie kilku ich rodzajów może być uciążliwym rozwiązaniem. Ułatwiajmy sobie życie! Gotowa mieszanka na naleśniki to oszczędność czasu i miejsca w kuchni, a do tego gwarancja sukcesu.
Z czym można podać nasze naleśniki?
Możliwości jest całe mnóstwo! Od dżemów, past orzechowych, kremów czekoladowych, musów, po jogurty, serki, owoce, bitą śmietanę, lody, orzechy, miód, słodkie sosy i posypki.
Co znajduje się w opakowaniu?
W wygodnym opakowaniu, które bez problemu możecie zabrać ze sobą na weekendowe wypady czy w dalsze wakacyjne podróże, znajduje się mix aż 5 mąk w idealnych proporcjach: ryżowej, z tapioki, z cieciorki, kokosowej i lnianej. Dodatkiem jest białko grochu. To wyjątkowa kompozycja wprost doskonała do przygotowania około 10 pysznych, pożywnych naleśników proteinowych. Szybko, łatwo, wygodnie i przyjemnie!
Bogactwo błonnika pokarmowego na długo pozostawia uczucie sytości, a dodatkowo wspiera regulację pracy jelit i proces trawienia.
Dlaczego naleśniki bezglutenowe?
Wersja bezglutenowa sprawdza się dla wszystkich. Nadaje się dla osób, które z różnych względów musiały wyeliminować gluten ze swojej diety. Pozostałym daje możliwość spróbowania nowych, pysznych smaków i otwarcia się na mniej popularne mąki bogate w cenne wartości odżywcze, których nie mają okazji jeść na co dzień.
Ale to nie wszystko. Jesteście weganami? To świetnie się składa, bo białko jest roślinne, a do mieszanki nie trzeba (choć można) dodawać jajek i mleka krowiego. Jest to też dobra informacja, dla osób uczulonych na jajka luz laktozę.
Jak przygotować naleśniki?
1. Potrzebne będą: 280 ml napoju roślinnego lub mleka, 240 ml wrzątku, 74 g oleju kokosowego i 2 jajka (pomińcie, jeśli jesteście weganami).
2. Umieśćcie w misce napój roślinny / mleko, wrzątek i 24 g oleju kokosowego, opcjonalnie jajka i miksujcie stopniowo, dodając mieszankę mąk.
3. Miksujcie do uzyskania jednolitej, gładkiej masy, a następnie odstawcie na ok. 8-10 minut, aby zgęstniała i odpowietrzyła się.
4. Natłuśćcie patelnię niewielką ilością oleju kokosowego (pamiętajcie o brzegach) i rozgrzejcie na ½ mocy palnika. Nadmiar tłuszczu usuńcie, patelnia powinna się tylko lekko świecić.
5. Zamieszajcie dokładnie ciasto (od dna), zaczerpnijcie ok. 3/4 chochelki i wylejcie na rozgrzaną patelnię. Ciasto rozprowadźcie cienką warstwą, używając spodniej części chochelki lub obracając patelnią.
6. Smażcie do lekkiego zarumienienia, przez ok. 2 minuty z jednej strony i ok 1,5 minuty z drugiej.
7. Przed smażeniem każdego, kolejnego naleśnika przemieszajcie ciasto i w razie potrzeby natłuśćcie patelnię.
8. Układajcie usmażone naleśniki jeden na drugim i przykryjcie, aby nie wysychały.
Świetnie smakują z naszymi dżemami, pastami orzechowymi, kremami czekoladowymi i musem kokosowym.
DATA WAŻNOŚCI 01/06/2024