Foods by Ann proteinowe naleśniki 200g

Wysyłka w: do 6 dni roboczych
Cena: 18,50 zł

Cena regularna:

18.50
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 18 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Bezglutenowe naleśniki z dodatkiem białka roślinnego!

100% naturalnych składników
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Bez konserwantów
Bez laktozy
Bez oleju palmowego
Również dla wegan i wegetarian

Produkt zawiera 200g suchej mieszanki miksu mąk bezglutenowych.

Czy jest na świecie ktoś, kto nie lubi naleśników? Z pewnością, ale nie znam takiej osoby. Ja i moja rodzina je wprost uwielbiamy! Siadamy razem przy dużym stole i patrzymy jak znika jeden po drugim, ciesząc się wspólnie spędzonymi chwilami. Naleśniki świetnie sprawdzają się zarówno na ciepło, jak i na zimno. To prawdziwy przysmak dla dzieci i dorosłych na śniadania, lunche, obiady i kolacje. 

Wersja proteinowa przypadnie do gustu zwłaszcza aktywnym osobom, które trenują regularnie różnego rodzaju sporty i dbają o regenerację swoich mięśni.

Dobre ciasto na naleśniki bezglutenowe i to jeszcze z białkiem często bywa niełatwym wyzwaniem. Nie każda mąka się do tego nadaje, a kupowanie kilku ich rodzajów może być uciążliwym rozwiązaniem. Ułatwiajmy sobie życie! Gotowa mieszanka na naleśniki to oszczędność czasu i miejsca w kuchni, a do tego gwarancja sukcesu.

Z czym można podać nasze naleśniki?

Możliwości jest całe mnóstwo! Od dżemów, past orzechowych, kremów czekoladowych, musów, po jogurty, serki, owoce, bitą śmietanę, lody, orzechy, miód, słodkie sosy i posypki. 

Co znajduje się w opakowaniu?

W wygodnym opakowaniu, które bez problemu możecie zabrać ze sobą na weekendowe wypady czy w dalsze wakacyjne podróże, znajduje się mix aż 5 mąk w idealnych proporcjach: ryżowej, z tapioki, z cieciorki, kokosowej i lnianej. Dodatkiem jest białko grochu. To wyjątkowa kompozycja wprost doskonała do przygotowania około 10 pysznych, pożywnych naleśników proteinowych. Szybko, łatwo, wygodnie i przyjemnie!

Bogactwo błonnika pokarmowego na długo pozostawia uczucie sytości, a dodatkowo wspiera regulację pracy jelit i proces trawienia.

Dlaczego naleśniki bezglutenowe?

Wersja bezglutenowa sprawdza się dla wszystkich. Nadaje się dla osób, które z różnych względów musiały wyeliminować gluten ze swojej diety. Pozostałym daje możliwość spróbowania nowych, pysznych smaków i otwarcia się na mniej popularne mąki bogate w cenne wartości odżywcze, których nie mają okazji jeść na co dzień.

Ale to nie wszystko. Jesteście weganami? To świetnie się składa, bo białko jest roślinne, a do mieszanki nie trzeba (choć można) dodawać jajek i mleka krowiego. Jest to też dobra informacja, dla osób uczulonych na jajka luz laktozę.

Jak przygotować naleśniki?

1. Potrzebne będą: 280 ml napoju roślinnego lub mleka, 240 ml wrzątku, 74 g oleju kokosowego i 2 jajka (pomińcie, jeśli jesteście weganami).
2. Umieśćcie w misce napój roślinny / mleko, wrzątek i 24 g oleju kokosowego, opcjonalnie jajka i miksujcie stopniowo, dodając mieszankę mąk.
3. Miksujcie do uzyskania jednolitej, gładkiej masy, a następnie odstawcie na ok. 8-10 minut, aby zgęstniała i odpowietrzyła się.
4. Natłuśćcie patelnię niewielką ilością oleju kokosowego (pamiętajcie o brzegach) i rozgrzejcie na ½ mocy palnika. Nadmiar tłuszczu usuńcie, patelnia powinna się tylko lekko świecić.
5. Zamieszajcie dokładnie ciasto (od dna), zaczerpnijcie ok. 3/4 chochelki i wylejcie na rozgrzaną patelnię. Ciasto rozprowadźcie cienką warstwą, używając spodniej części chochelki lub obracając patelnią.
6. Smażcie do lekkiego zarumienienia, przez ok. 2 minuty z jednej strony i ok 1,5 minuty z drugiej.
7. Przed smażeniem każdego, kolejnego naleśnika przemieszajcie ciasto i w razie potrzeby natłuśćcie patelnię.
8. Układajcie usmażone naleśniki jeden na drugim i przykryjcie, aby nie wysychały.

Świetnie smakują z naszymi dżemami, pastami orzechowymi, kremami czekoladowymi i musem kokosowym.

Składniki
mąka ryżowa
mąka z tapioki
białko grochowe
mąka z cieciorki
mąka kokosowa
substancja słodząca: maltitol
mąka lniana
substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu)
łuska babki jajowatej
aromat waniliowy
różowa sól himalajska
 
Wartość energetyczna
1531 kJ/368 kcal
Tłuszcz
3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1,2 g
Węglowodany
63 g
w tym cukry
2,7 g
Błonnik
5,4 g
Białko
16 g
Sól
1,4 g

DATA WAŻNOŚCI 01/06/2024

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl