Caputo Lievito - drożdże do pizzy (100 g)
Opis
Caputo Lievito - drożdże do pizzy
(100 g)
Suszone drożdze Lievito Caputo to nie innego jak drożdze piwne, które produkowane są z najwyższej jakości wyselekcjonowanego szczepu i karmionego wyłącznie melasą. Komórki drożdzy rozmnażają się dzięki melasie i tlenowi. Proces ten nazywany jest fermentacją.
Po zakończeniu fermentacji drożdże oddzielane są od melasy, myte w celu usunięcia zanieczyszczeń, odwirowywane, a na końcu odwadniane i redukowane do mikrogranulatów. Produkcja aktywnych suchych drożdży to ostatni krok, który rozpoczyna się od zróżnicowania mąki i przechodzi przez selekcję coraz bardziej wydajnych ziaren w celu zmniejszenia zużycia chemii do zera.
Drożdże suszone Lievito nadają się do każdego rodzaju ciasta. Czy to pizza czy focaccia. Jest to wszechstronny produkt nadaje się do wszystkich ciast kwaśnych i drożdżowych. Zalecamy stosowanie dawki równej 1/3 ilości świeżych drożdży normalnie stosowanych w przepisie. Cechy produktu już gotowego (piekarniczego) to trwałość, smak, aromat i świeżość. Gwarantuje doskonałe rezultaty we wszystkich produktach piekarniczych. Ciasto uzyskuje doskonały naturalny aromat pieczywa.
Nie zawiera konserwantów i barwników.
Składniki: Drożdże piekarskie (Saccharomyces), emulgator (E491).
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
zawartość energetyczna | 1407 / 336 kj / kcal |
tłuszcz | 5,7 g |
w tym tłuszcze nasycone | 1 g |
węglowodany | 14,25 g |
w tym cukier | 14 g |
białko | 43,7 g |
błonnik | 26,2 g |
sól | 0,3 g |
Kraj pochodzenia: Włochy